Ga naar de inhoud

Boeken printen

Welkom bij Colorindruk, de site die de meest veeleisende professionals kiezen om boeken te printen.

Hoeveel slapeloze nachten heb je doorgebracht? Hoeveel koffie heb je gedronken? En hoeveel uur heb je niet met je familie kunnen doorbrengen omdat je aan je boek schreef? Wanneer je denkt aan het printen van boeken als een van de doelen van je project, zul je de voldoening voelen van het realiseren van je droom… Wij zullen je die laatste duw geven zodat je doel werkelijkheid wordt en eruitziet zoals je altijd wilde.

Wij zijn gespecialiseerd in het printen van boeken en om dit te bewijzen, hebben we meer dan 100 jaar ervaring in de sector… we weten hoe belangrijk en speciaal het is voor elke nieuwe of erkende auteur of uitgever om een boek te publiceren. Daarom willen we je de veiligheid, vertrouwen, economie en creativiteit bieden die alleen de beste printers kunnen bieden.

Jouw boek ben jij. Jouw boek vertegenwoordigt jou en je merk.

We helpen uitgevers en auteurs de waarden van hun schrijven, hun illustraties, de waarden van hun persoonlijke en professionele merk over te brengen.

De volgende keer dat je kleur aan je projecten wilt geven, zoek je niet naar boeken printen, maar zoek je naar Colorindruk.

HOOFDSTUK I

Het avontuur van boeken printen

We passen ons aan elk aantal exemplaren aan dat je nodig hebt, in alle soorten formaten en bindingen, dus onze deuren staan open voor auteurs met weinig, veel of bijna geen ervaring… We kunnen ook elk idee dat je in gedachten hebt naar een hoger niveau tillen of een voorstel vanaf nul creëren: we hebben een grote verscheidenheid aan materialen en technieken om het werkelijkheid te maken!

Jouw boek ben jij

Jouw boek ben jij. Jouw boek vertegenwoordigt jou en je merk. Dit is ons principe: we willen dat het een weerspiegeling is van jou en het verhaal dat je vertelt. Daarom moet het avontuur van boeken printen beginnen met het leren kennen van superieure kwaliteiten en afwerkingen wat betreft materialen… formaten, ontwerpen, typografie, gravures, afbeeldingen, creatieve afwerkingen, jij kiest wat je wilt overbrengen.

Als iets ons kenmerkt, is het dat we uitgevers en auteurs helpen de waarden van hun geschriften, van hun illustraties, de waarden van hun persoonlijke en professionele merk over te brengen.

– 1 –

Welke soorten boeken drukken we meestal?

Bied een licht en toegankelijk boek aan. Paperbacks vermenigvuldigen de verspreiding van je ideeën. Bij Colorindruk balanceren we gratie en weerstand, en garanderen we de kwaliteit.

Creëer een duurzaam en tijdloos boek met Colorindruk. Hardcover boeken kapselen je visie in, beschermen en bewaren de inhoud. Wij zorgen ervoor dat je werk blijft bestaan.

We brengen je verhalen tot leven met kleur en vorm, en betoveren jonge lezers. We creëren onvergetelijke herinneringen.

– 2 –

HOOFDSTUK III

Onze materialen

Als je een auteur of uitgever bent, zul je het geweldig vinden om boeken bij ons te printen. We maken een proefdruk voordat we de volledige oplage boeken printen.

Laten we beginnen van buiten naar binnen, omdat de omslag elke lezer op het eerste gezicht verliefd maakt. Afhankelijk van je stijl, budget en het concept van je verhaal, kun je kiezen of je de druk in zwart-wit of in kleur wilt… hetzelfde geldt voor de afwerking, aangezien je een extra zachte laminering, een afwerking met selectieve glans, omslagen met goud- of zilverstempeling kunt waarderen…

Denken aan de bindmethode is ook belangrijk. Je kunt kiezen voor naaien met plantaardig garen, of voor het lijmen van je boek. Natuurlijk moet deze keuze afhangen van het gewicht van de zachte of harde omslag en van het gewicht van de binnenpagina’s, de kern van het boek.

De formaten

Elk detail is belangrijk, zelfs het juiste formaat is een belangrijke beslissing. Afhankelijk van het thema van het boek (fictie, kinderen, poëzie, fotografie…), hangt het af van het type formaat en de grootte die je kiest, want het is niet hetzelfde om kookboeken, een roman, een dagboek of een educatief boek te printen… En zo gaan we verder!

De populairste formaten zijn meestal A5-boeken (ideaal in romans en zelfhulpboeken), 21×21 boeken (zeer populair in het printen van boeken voor kinderen) en grote formaat boeken (gebruikelijk formaat in fotografieboeken, kunstboeken, geïllustreerde boeken en bedrijfs- of geschiedenisboeken).

Vraag advies en een op maat gemaakte offerte

We zullen je begeleiden op weg naar het beste resultaat en, zonder twijfel, wat het beste voor je werkt.

We weten dat het veel informatie is en dat het moeilijk kan zijn om de juiste beslissing te nemen, maar maak je geen zorgen, daarvoor hebben we een adviseur van ons team beschikbaar die je zal helpen en adviseren tijdens het proces. We kunnen je ook helpen met het ontwerp of de lay-out van je boek.

Of je nu weinig of veel ervaring hebt als schrijver of uitgever, elk boek is anders en een uitdaging op zich. Wat je krijgt is een garantie op totale tevredenheid, want we laten je niet alleen.

De hoeveelheid die je kunt printen varieert van 50 boeken tot 50.000 exemplaren om een cijfer te noemen, er is geen limiet aan het aantal boeken en we willen je ook niet beperken. Van je eerste boek tot het boek dat je naar de top van je carrière brengt, we willen deel uitmaken van je verhaal, zelfs als je durft een saga te schrijven! Bij Colorindruk zijn we meer dan een drukkerij, we zijn je bondgenoten.

– 3 –

Voordelen van boeken printen met Colorindruk

Ik waardeer jullie werk zeer omdat het moeilijkste niet de uiteindelijke uitvoering is, die perfect correct is, maar om die afbeelding die jij van binnen hebt te kunnen vastleggen en die de ander alleen kan waarnemen door het uit jouw woorden af te leiden.

HOOFDSTUK V

Waar te beginnen

Ben je je eerste boek aan het schrijven? We kennen de zenuwen en verwachtingen die je moet hebben. De sprong naar de uitgeverswereld moet in kleine stappen genomen worden, zoals kinderen die leren lopen, daarom zijn we hier… om je te begeleiden en je veiliger te laten voelen in deze fase. Boeken in kleine oplages printen is een goede start.

Hoe verbeteren we onze prijzen?

Door het advies van een ervaren team, geven we je ideeën met betrekking tot het formaat en de afdrukdetails. Op deze manier kunnen we je correct adviseren als je goedkope boeken nodig hebt om de beste balans te vinden om aan je budget te voldoen.

– 5 –

HOOFDSTUK VI

Soorten binding

Het kiezen van het type binding is cruciaal bij het printen van boeken, omdat het hun duurzaamheid en uiterlijk bepaalt. Hier presenteren we de meest populaire opties:

Genaaid gebonden

Dit type softcover binding is een zeer gebruikelijke optie voor het goedkoop printen van boeken.

Binding met harde kaft

Gewaardeerd door boekenliefhebbers, biedt dit complexere proces het werk een uniek en duurzaam uiterlijk.

Softcover boeken gelijmd (PUR)

Dit type flexibele en duurzame binding gebruikt een krachtige lijm die de industrie heeft gerevolutioneerd.

Gebonden genaaid

Deze oude en robuuste methode bindt de pagina’s met draad en kan worden gebruikt bij het printen van zowel softcover als hardcover boeken.

Aanbevolen papieren voor het printen van boeken

Boeken met Gestreken papier

Dit papier is ideaal voor het printen van afbeeldingen in volle kleur, zoals in fotoboeken, kunstboeken of zakelijke boeken. Zijn oppervlak, behandeld met lagen stucwerk, biedt een afdruk van hoge kwaliteit met een kenmerkende glans.

Printen van boeken op 100% Gerecycled papier

Dit hoogwaardige papier is uitstekend voor degenen die zich inzetten voor het milieu. Het gebruikt geen chloor of bleekmiddelen en biedt een uitstekende afdruk. Je keuze voor gerecycled papier zal gewaardeerd worden door je lezers.

Tekstboeken op Offset papier

Dit economische papier valt op door zijn witheid en stijfheid, en biedt afdrukken van hoge kwaliteit. Bovendien is het ideaal voor handtekeningen of marginale notities, waardoor het een geweldige keuze is voor het printen van boeken.

Romans en boeken met Roman papier

Dit papier, met een beige tint, is perfect voor afdrukken in zwart-wit. Zijn zachte toon vergemakkelijkt het lezen en is ideaal voor projecten die een lange leestijd vereisen, zoals romans.

Afwerkingen

Speciale afwerkingen na het printen van boeken

Een coating (laminaat) wordt altijd aangebracht op gedrukte boeken om hun uiterlijk te verbeteren en te beschermen tegen schuren of krassen. Maar daarnaast voegen we speciale afwerkingen toe zoals vernissen, goud- of zilverstempeling, droge stoten… Dit verhoogt de kwaliteitsaanwezigheid en de aantrekkelijkheid voor de verkoop.

Printen van boeken met Flappen

Door het verlengen en vouwen van de omslag van het boek, voegen de flappen consistentie toe en extra ruimte voor aanvullende informatie, zoals details over de auteur of gerelateerde werken.

Complementen

Buikbanden, stofomslagen, bladwijzers, leeslinten, sluitingselastieken, gepersonaliseerde verpakkingen… al deze elementen voegen waarde en aantrekkelijkheid toe aan het uiteindelijke product. Het toevoegen van deze extra details kan de waargenomen waarde van je gedrukte boeken verhogen.

Individueel krimpen

Dit proces omvat het individueel inpakken van de boeken met een film die krimpt met hitte om het te verzegelen, en beschermt het boek tijdens het transport en de verkoop. Bovendien helpt het de lezer te identificeren dat het boek volledig nieuw is. (We raden het krimpen niet aan omdat het niet ecologisch is en we kunnen altijd duurzamere opties bekijken)

– 6 –

HOOFDSTUK VII

Online en goedkope boeken printen: Uitmuntendheid binnen handbereik

Ontdek met Colorindruk hoe online boeken printen en goedkope boeken printen een realiteit wordt zonder in te boeten aan kwaliteit. Ons platform herdefinieert het printen van boeken, door betaalbaarheid en uitmuntendheid te combineren, om uitgevers en schrijvers de mogelijkheid te bieden hun werken te materialiseren zonder geconfronteerd te worden met de hoge kosten die typisch zijn voor lokale drukkerijen.

De revolutie van het Boeken Printen: online, economisch en van kwaliteit

Door te kiezen voor het online printen van je boeken met Colorindruk, profiteer je van een model dat operationele kosten verlaagt, waardoor we die besparingen rechtstreeks aan jou kunnen doorgeven. Dit betekent dat goedkope boeken printen niet langer betekent dat je kwaliteit moet opofferen. Onze geavanceerde technologie zorgt voor een hoge kwaliteit van het printen tegen een eerlijke prijs.

Personalisatie en Concurrerende Prijzen: Jouw boek, jouw manier

Elk project is uniek, en daarom passen we onze diensten aan om gepersonaliseerde offertes te bieden die de specifieke behoeften van elke klant weerspiegelen. Als je online en goedkope boeken wilt printen, zijn we hier voor jou. We zijn toegewijd om je de perfecte balans tussen prijs en kwaliteit te bieden.

– 7 –